Svårt att få jobb…

Pratade med en gammal barndomsvän igår. Hon har flyttat ner till Göteborg efter att hon pluggat på universitetet i Växjö. Hon har pluggat i säkert fem år eller så. Men trots det har hon inte lyckats få nån anställning inom det hon är utbildad. I somras fick hon i alla fall ett jobb i Göteborg. Som parkarbetare i Göteborg. Hon tyckte i och för sig att det var kul men fortsatte ju så klart att fantisera om sitt drömjobb. Hur som helst, efter sommaren har hon inte haft något jobb.

Hon har klarat sig på sparade pengar och bott hemma hos en kompis. Det har väl funkat men inte varit så kul. Så härom dagen satt hon som vanligt och surfade runt för att se om hon kunde hitta något. Så kom hon in på en jobbannonssajt och hittade ett jobb som hon verkligen ville ha. Hon satte ihop ett mail lite snabbt och mailade iväg det tillsammans med sitt CV. Sen ringde hon upp dem och de lät jätteintresserade av att träffa henne på en gång. Så imorgon ska hon på arbetsintervju!

Hoppas hoppas att det går bra!

Att känna sig säker

Kommer ihåg då jag bodde i Göteborg, min kompis och tillika granne Tobias hade ett eget larmsystem… Ett basebollträ… Kanske inte det mest avancerade skyddet, han behövde aldrig använda det men han fick hämta det en gång när ett fyllo ramlade in i hans lägnhet… Jag körde ett elektroniskt larm för att kunna sova gott. Det räckte för mig, även om det aldrig utlöses så sov jag väldigt gott om nätterna utan att oroa mig.

Så vad ska man göra för att känna sig säker? Det är helt enkelt upp till var och en, vissa föredrar vapen som baseball träd medan andra nöjer sig med larm som varnar.